De Schacht

Roermond

Broekhin Noord 66
tel. 0475 34 29 47

Algemene informatie

Geavanceerde fototechnieken en productie technieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet van echt te onderscheiden is. Diversificaties in houtpatroon met nerven en spijkergaten: het is er allemaal… Naast bijvoorbeeld een vellingkant (V-groef ) is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur.
De voordelen van een laminaatvloer zijn: Slijtvast, sterk, hygiënisch en bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel makkelijk zelf te leggen.
Een laminaatvloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant gaat na verloop van tijd zwellen als het in aanraking komt met water.
Wat is eigenlijk laminaat ?
Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Maar de voordelige producteigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster,  makkelijker te leggen en heeft minder onderhoud nodig dan een houten parket.

Laminaat is dus geen houten vloer, maar wat is het dan wel?
De toplaag van laminaat is altijd kunststof. Het decor is daaronder geprint op een Fotolaag. Deze printmethode maakt het ook mogelijk dat er laminaatsoorten  met bijvoorbeeld een steen- of fantasiedecor in plaats van de gebruikelijke houten decoren.Als tweede laag word zowel MDF als HDF gebruikt. Dit is de kernlaag van de laminaat. Zowel MDF als HDF bestaan uit samengeperst plaatmateriaal. MDF staat voor Medium Density Fiberboard. De houtsnippers waaruit MDF bestaat zijn op een minder grote dichtheid samengeperst dan de houtsnippers in HDF, wat staat voor High Densyte Fiberboard.
HDF-laminaat is dus van een hogere kwaliteit dan MDF-laminaat, wat wij verkopen is alleen HDF kwaliteit. Laminaat van goede kwaliteit heeft daarnaast nog een derde laag, de onderkant, die uit hetzelfde materiaal bestaat als de toplaag.