De Schacht

Roermond

Broekhin Noord 66
tel. 0475 34 29 47

Leggen

Laminaat zelf leggen.
Laminaat leginstructie,
Onze  kwaliteit laminaat kunt u gemakkelijk zelf te leggen.
Belangrijk is het goed doorlezen van de leginstructie en gebruik van goed gereedschap.
Acclimatiseren van het laminaat:
Zet de ongeopende pakken 48 uur in de te leggen ruimte om op kamertemperatuur te komen. Ideaal is 18 – 30 graden en een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 55%.Deze temperaturen en luchtvochtigheid zijn indicatief.
Gereedschappen
Zorg dat u de benodigde materialen binnen handbereik heeft zoals: fijngetande zaag, hamer, winkelhaak, koevoet of aanslagijzer, meetlat, potlood, spandraad, aanslagblokje, afstandklosjes van 10 mm dikte, dampwerende ondervloer, plinten en bij gebruik van platen als ondervloer dampdichte folie. Eventueel een spiraalboor en een elektrische zaag.
Controleer van te voren altijd de deuren of deze na het leggen normaal kunnen worden geopend. Eventueel dient u de deuren af te schaven.

Legrichting laminaat.
De legrichting van de laminaat planken is van meerdere criteria afhankelijk.
In volgorde van belangrijkheid,
De aard van de ondergrond, als laminaat wordt gelegd op bestaand parket houten ondervloer dan dient u de planken loodrecht ten opzichte van de planken te leggen.
De lichtbron: De planken voor het mooiste resultaat in de richting van de lichtinval leggen.
De vorm van het vertrek: de planken moeten in de lengterichting worden gelegd.
Het leggen.
Het is heel belangrijk dat er langs wanden, kozijnen, standleidingen, ect. Een uitzettingsnaad van ca. 10 mm wordt aangehouden. Lamellen bij voorkeur dwars op de tussenvloer leggen, zodat de voegen niet samen kunnen vallen. De laminaatvloer is niet geschikt voor natte, vochtige ruimtes, zoals badkamers.
Laminaat kan rechtstreeks op elke vlakke en gladde ondergrond worden gelegd, met uitzondering van hoogpolig tapijt en kurk. De planken mogen nooit op de ondervloer worden gespijkerd of geschroefd. Voor het gebruik van handzaag met fijne vertanding, de planken zagen met de decoratieve naar de zaag gekeerd.De decoratieve zijde naar beneden laten wijzen voor het gebruik van een cirkel- of decoupeerzaag .

Laten leggen.
Laminaat wordt door onze vakmensen deskundig gelegd, voor meer informatie vraag het ons personeel.