De Schacht

Roermond

Broekhin Noord 66
tel. 0475 34 29 47

Ondervloer

Een van de belangrijkste onderdelen naast de keuze van laminaatvloer is de keuze van de ondervloer.

Keuze ondervloer.
Het kiezen van de ondervloer is de belangrijkste factor voor het bepalen van het woongenot van uw laminaatvloer, de keuze van het type bepaald uiteindelijke resultaat van uw totale laminaatvloer, namelijk het loopgeluid, in laminaatvloer meer bekend als het zogenaamde tikgeluid. Met een goede keuze ondervloer bepaald uzelf dit woongenot.

Appartementen.
Bij gebruik van laminaat in appartementen dient u rekening te houden met de wettelijke eisen qua geluid doorgave. Uw ondervloer moet voldoen aan de geluidsnorm van 10 DB naar de normen van de bouwvoorschriften, die 1 januari 2005 in werking zijn getreden.
Dikkere ondervloeren geven meer tik geluid dan dunnere ondervloeren. Simpel en alleen vanwege het feit, dat er meer lucht onder het laminaat komt,waar dit negatieve geluid wordt versterkt.
Hoe dunner de ondervloer, hoe dichter het laminaat op de ondergrond ligt en daardoor minder reflectiegeluid geeft. Des te minder het reflectiegeluid, des te hoger uw woongenot.

Reflectiegeluid:
Reflectiegeluid is het geluid wat hoort als u de laminaatvloer beloopt. Dit geluid kunt u zelf beïnvloeden  door een goede keuze van de ondervloer.

Contactgeluid:
Contactgeluid of doorgangsgeluid, dat in uw woonkamer bij gebruik van laminaat op een verdieping of bij een appartement uw benedenburen hoort. Voor appartementen gelden afzonderlijke eisen, ook met de ondervloer verdiepingsvloeren bepaald uzelf het contactgeluid.

Vloerverwarming en / of koeling met laminaat    
Steeds meer huizen en appartementen worden gebouwd met een geintegreerd  vloerkoeling- en vloerverwarmingssysteem.
Het principe van dit systeem is dat de woning tijdens een warme periode gekoeld kan worden door koud water door
het leidingsysteem in de dekvloer te voeren.

In een koude periode wordt de woning via het systeem verwarmd. Er kan zich een probleem voordoen bij deze systemen,
namelijk condensvorming, wat kan ontstaan daar waar koude en warmte elkaar ontmoeten: aan de bovenzijde van de dekvloer.
Bij een gesloten vloerbedekking moet er rekening gehouden worden met het eventuele vocht dat zich onder een PE-folie
kan verzamelen in de top van de dekvloer. Bij het verwarmen van de vloer zal er vochtdamp spanning ontstaan die door  een
dampremmende folie naar boven, naar de vloerbedekking word gevoerd.Laminaat  zal hiet uiteraard op reageren.
Mogelijk is ook de ondervloer gevoelig voor vocht, met alle vervelende gevolgen van dien.
Dit moet  voorkomen worden.

Wij hebben diverse ondervloeren in onze collectie die specifiek geschikt zijn voor vloerverwarming en / of vloerkoeling.