De Schacht

Roermond

Broekhin Noord 66
tel. 0475 34 29 47

Schoonmaken

Dit is en blijft een lastig item bij tapijt. Het begint bij de aankoop zorg dat u een goede keus maakt en een product koopt dat past bij uw “wensen” sterke garens, donkere kleuren en gemêleerd tapijt indien het intensief gebruikt gaat worden.
Dan is het zaak om regelmatig te stofzuigen. 2 tot 3 keer in de week. Neem wel een goede stofzuiger en zorg ook dat de stofzuigerzak niet vol is. U haalt zo de stof en zand uit het tapijt en als u tegen de pool in stofzuigt gaan deze polen weer mooi omhaag staan.
Gebruik ook altijd een goede deurmat/schoonloop mat

Periodiek de looppaden reinigen. Doe dit zo om het 1 1/2   jaar Dit kan door middel van een badstof handdoek met schoonwater nat te maken en zo de looppaden die intensief gebruik worden schoon te vegen, en als u ze te nat heeft gemaakt met de haarföhn even drogen.
Wij adviseren geen schoonmaakmiddelen te gebruiken  deze laten nl altijd resten achter en dat versterkt alleen maar het vuil worden. Dus schoon water is het beste

Dan zijn er professionele schoonmaakbedrijven die tapijt goed kunnen reinigen, maar laat u goed voorlichten, en maak een goede keus. Zelf beginnen met een shampooroller raden wij af. De ervaring is dat tapijt sneller vuil wordt. Dit groot onderhoud adviseren wij na 2/3 jaar

Voor vlekken verwijzen we u graag door naar een ander deel van onze site. Hier geeft de firma james een goed advies.